Hvem er Capax?

Bærekraft

Hos Capax har vi et dedikert mål om å bli så bærekraftige som mulig. Vi finner stor inspirasjon hos samarbeidspartnere som f.eks. Novo Nordisk og Energinet, begge arbeider mot energioptimalisering og avfallsreduksjon.

Med hovedkontor i hjertet av Nordhavn, Københavns nye bærekraftige distrikt, er Capax omgitt av bærekraftige løsninger. I form av DGNB-sertifiserte byggeprosjekter, med energieffektive byområder, og nærhet til kollektivtransport av høy klasse, arbeider Nordhavn for å redusere CO2-utslippene med 70 % innen 2030.

Vi tror at konkurranse og ansvar går hånd i hånd. Derfor legger vi en stor ære i å følge eksemplet fra kunder som By & Havn. Gjennom alle sine prosjekter fokuserer de på utvikling, ikke bare økologisk, men også sosialt og økonomisk miljø. Bærekraft for Capax betyr: å håndtere problemstillinger basert på miljøet. Vi tror også at optimalisering ikke bare handler om flere løste arbeidsoppgaver på kortere tid. Det er minst like viktig å optimalisere utnyttelsen av daglige produkter og ressurser.

Derfor har vi introdusert en rekke konkrete initiativ for mer bærekraft i Capax:

  • Transport: Vi strekker oss langt for å minimere CO2-avtrykket vårt. Vi oppfordrer våre ansatte til å sykle, ta kollektivtransport eller elbil. I dag bruker mer enn 80 % av våre ansatte enten sykkel eller kollektivtransport til og fra jobb, 14 % enten går eller kjører elbil, mens kun 6 % bruker biler drevet av fossilt brensel.
  • Papirreduksjon: Vi har stort fokus på generelt å bruke så lite papir som mulig, og foretrekker digitale dokumenter, fremfor fysiske. Når vi skriver ut er det på resirkulerbart papir, og skriveren vår er forhåndsinnstilt til å skrive ut på begge sider, for alltid å halvere papirmengden.
  • Mindre matsvinn: Vi tilpasser lunsjordningen vår etter hvor mange vi er på kontoret, så vi reduserer matsvinnet. Vi har ukentlige vegetariske dager, for å minimere kjøttforbruket vårt. Derudover tilbyder Capax madbokse til alle medarbejdere, hvor eventuel overskydende frokost kan tages med hjem.
  • Energioptimalisering: Vårt belysningssystem på kontoret styres av bevegelsessensorer, så ingen lamper brenner unødvendig. I tillegg har vi installert en universalbryter, som etter endt arbeidsdag stenger all strømforsyning.

Historien

2010

Capax blir etablert av IDAs datterselskap, Teknologiens Mediehus i samarbeid med Christina Just som respons på den stigende etterspørselen i markedet etter IT-spesialister, ingeniører og ledere med teknisk bakgrunn. Dette er et sterkt ståsted for å bygge opp Danmarks ledende hus for spesialistsøk på grunn av det tette samarbeidet.

2017

Capax blir det største ingeniørsøkehus i Danmark.
For andre år på rad mottar Capax Børsens Gaselle som en av landets raskest voksende selskaper.

Styret i Capax blir profesjonalisert med tiltredelsen av Henrik Winther som er Executive Vice President for COWI Danmark.

2019

Capax blir etter et ledelsesoppkjøp en selvstendig konsulentvirksomhet med et ønske om å kunne forfølge forretningsmuligheter innenfor nye spesialistområder. I samme omgang tiltrer Emil Plaugmann i partnerkretsen. Emil har vært en del av Capax siden 2010 og vært med på å bygge opp Capax.  

Kulturen & verdiene

Vi har en «vi kan»-mentalitet. Vår ambisjon er å løse alle oppgaver uansett vanskelighetsgrad, og det er en ambisjon vi legger stor stolthet i å etterleve.

Vi har suksess med å besette komplekse stillinger fordi vi ser enhver oppgave som et samarbeid hvor vi stiller vår hjelp og ekspertise til rådighet. Vi har en ærlig tilnærming til oppgaven, hvor vi med våre kompetanser og bransjekunnskap forteller hva som kan og ikke kan la seg gjøre. Det er viktig at vi oppnår enighet om stillingen og hva som er mulig, før vi engasjerer oss i oppgaven.

Vi tror på ryddighet og på likeverdig samarbeid. Vi fungerer som deres samarbeidspartner og er stolte over våre solide og langvarige kunderelasjoner. Vi vil gå langt for å sikre at dere er førnøyde, og at vi når i mål med alle våre rekrutteringer.

Det er viktig for oss at vi er den riktige matchen for dere.

Våre konsulenter

Høyt spesialiserte konsulenter

Våre konsulenter er dypt spesialiserte innenfor headhunting av IT-spesialister, ingeniører og tekniske ledere. Vi løser også konsulentoppgaver i forbindelse med rekrutteringsprosesser, utplasseringer og bruk av frilansere

Alle konsulenter har som minimum en mastergrad og er blant de beste i sin årgang. Som de eneste i bransjen tilbyr vi et graduate-program hvor våre nye medarbeidere får hele rekrutteringsverktøykassen og blir bygget opp som konsulenter. På den måten sikrer vi at de forstår bransjen til bunns og får den riktige treningen i å rekruttere de ønskede profilene.

Kontakt oss

Christina Just

Managing partner

Emil Plaugmann

Partner

Capax Sine

Sine Jelle

Senior Recruitment Consultant & Team Lead

Capax Marianne

Marianne Petersen

Cheif Recruitment Consultant & Team lead

Capax Julie

Julie Skov

Senior Recruitent Consultant & Assistant Team Lead

Henriette Dalsgaard Busch

Digital Marketing Manager

Sofie Okholm

International Recruitment Consultant

Rikke Barlund Hansen

International Recruitment Consultant

Monika Hürtig

International Recruitment Consultant

William Pokriva

International Recruitment Consultant

Xenia Reimers Rosiak

International Recruitment Consultant

Vanda Davani

International Recruitment Consultant

Freja Heltborg

International Recruitment Consultant

Rikke Ilsø de Graaf

International Recruitment Consultant

Simone Wind Gregersen

Junior Recruitment Consultant

Jonas Henius Rasmussen

Junior Recruitment Consultant

Cathrine Stensberg Jafari

Commercial Assistant

Magnus Wiinholt

Marketing and Communication Assistant

Mia Margurite Malloy

Commercial Law Assistant

Lubna Houmark

Senior Business Analyst

Nicolai Thomas Peytz

Business Analyst

Iben Trier

Internal HR Assistant

Agnete Tofte Hansen

Piccoline and IT Assistant